CUKROVÍ
Z RECEPTÁŘE NAŠÍ PRABABIČKY:
BEZLEPKOVÉ ŽLOUTKOVÉ CUKROVÍ Z FORMIČEK
Tento recept patří k těm, které uvítáte, když nemáte moc času, ale přesto byste rádi překvapili. Navíc jde o cukroví bezlepkové. Tuhle nadýchanou dobrotu ovšem znaly už naše prababičky a my vám tak můžeme nabídnout návod z receptáře jedné z nich, starý bezmála sto let!
Co budeme potřebovat:
280 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 1 celé vejce, máslo na vymazání formiček
„Našla jsem tento recept v sešitě, který jsem zdědila od mé prababičky,“ píše Jiřina Volná, která se s námi o návod podělila. Toto nadýchané, na jazyku se rozplývající cukroví se dělalo už v době, kdy ještě nebyly elektrické šlehače a těsto se míchalo půl hodiny a více ručně. Dnes ho díky technice budete mít hotové za pár minut.
Jak na to krok za krokem:
Návod na to jak krok za krokem včetně podrobného fotopostupu najdete v placené verzi v časopisu Náš recept. Pro prvních 1 000 čtenářů máme připravenu exkluzivní slevu ve výši 50 %.