PEČEME S MILANEM PEROUTKOU
CHEESECAKE ZPĚVÁKA MILANA PEROUTKY
Potřebujeme:
Na korpus: 6 balení sušenek Bebe (á 50 g) 100 g másla
Na bílou hmotu: 1 kg tvarohu (půl plnotučného, půl odtučněného), 500 g ricotty, balení lučiny, balení žervé, 6 vajíček, 3 vanilkové cukry, třtinový cukr dle chuti, pár kapek citronu
Postup:
Vyložte dortovou formu pečícím papírem. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku, přikryjeme utěrkou a rozdrobíme paličkou na maso. Smícháme s máslem (uhněteme rukama, dokud nemáme hmotu) a máme základ korpusu, který vyložíme do formy. Smícháme bílou směs a dáme na korpus a následně do trouby. Prvních 10 minut pečeme na 200 stupňů, pak ztlumíme na dalších 20 min na 100 stupňů – až dopečete. Jen pootevřete dvířka trouby a nechte přirozeně vychladnout. Na omáčku k tomu se hodí jakékoliv rozmixované ovoce! Nebojte se skořice, kardamomu, vanilkového lusku, koriandru. Pro Milana je ideální omáčkou ostružinová (rozmixujeme čerstvé či mražené ostružiny, třtinový cukr a skořici).
V exkluzivním rozhovoru pro Náš recept nám zpěvák Milan Peroutka, který zazářil v soutěži Moje tvář má známý hlas prozradí, kdy začal se zpíváním a proč ho tak baví vaření a pečení. Celý rozhovor najdete v placené verzi časopisu. Pro prvních 1 000 čtenářů máme nachystánu startovní slevu ve výši 50 % procent.